Eu flag

This project has received funding from the European unions’ horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement no 878237.

× Szechenyi_2020

Merwis OFD

OFD
OPTIC FIXING DEVICE
Forgalomba hozatali dokumentum: 2019. Január 28.

 

Mi a MERWIS OFD?

 • A MERWIS rendszer egy orvosdiagnosztikai segédeszköz, mely a melanómaszűrés, valamint egyéb bőrgyógyászati betegségek szűrését helyezi új megvilágításba (www.merwis.hu). E keretrendszer elválaszthatatlan részét képezi a kifejezetten e szisztéma elvárásaihoz fejlesztett MERWIS OFD, amely egy mobiletelefonokhoz illeszthető optikai-fixáló eszköz.
 • Segítségével a felhasználó minden körülmények között egyenlő távolságról és egyenlő szögben tud a telefon kamerájának segítségével felvételt készíteni az orvos által kijelölt bőrfelületről. A MERWIS OFD használatával így összehasonlítható és összevethető felvételek készülnek, melyekből így a diagnosztikát végző orvos számára nagy biztonsággal megállapítható, hogy az időben egymás után, ugyanarról a bőrfelületről készült fotók engednek-e következtetni a bőrfelszín kórós változására.

Miért szükséges a MERWIS OFD?

Az eddigi, a bőrfelszín vizsgálatát célul kitűző applikációk és rendszerek

mindegyike az alábbi problémák miatt nem alkalmas az orvosi diagnosztika segítésére, vagy a széleskörű felhasználó alkalmazásra:

 • A külső (nem telefonba épített) periféria használatát mellőző rendszerek esetében a felhasználó által készített felvételek alkalmatlanok az emberi/gépi összehasonlításra, mert az egyes felvételek exponálásának távolságában, illetve szögében való minimális eltérés is bizonyítottan fals eredményekhez vezet az összehasonlításkor. Jobb esetben az adott rendszer „tévesen riasztja” a felhasználót, aki ilyen esetekben az alkalmazás „tanácsára” azonnal orvoshoz siet, hogy ellenőriztesse az elváltozást. (A rendszer riasztása és az orvosi vizit közti időben a bizonytalanság miatt fellépő stresszt már ne is említsük.) Rosszabb esetben pedig más irányból, más szögből és más távolságról készült felvételen nem tűnik ki olyan elváltozás, mely indokolná az orvosi vizsgálatot.

 • Azon alkalmazások esetében, ahol ilyen perifériák (jellemzően az adott telefon kamerájához illeszthető külső kamerák) részét képezik a rendszernek, ott ezek annyira drágák (az áruk jellemzőan €500 feletti), hogy ez nem teszi lehetővé ezek széles körű alkalmazhatóságát.

Mik a MERWIS OFD előnyei?

Egyszerűség, letisztultság, könnyű használhatóság, megfizethető ár. A MERWIS OFD úgy került megtervezésre, hogy az a jelenleg kapható valamennyi okostelefonnal együtt használható.

Tervezés és ergonómia

 • A méret és csavarodás nélküli kialakítás.

 • Alkalmazkodás a különböző telefontípusok és azok tokjainak méretbeli eltéréseihez.

 • Használata során erőhatás/súrlódás nem képződik az érintő kijelzőn, így az eszköz a hozzá illesztett telefon kijelzőjén kárt nem okoz.

 • A MERWIS OFD úgy került megtervezésre, hogy az a lehető legoptimálisabb legyen a különböző gyártók beépített fényképezőrendszereivel való használatra. Emiatt a használatával készült képek élessége és azon belül is a közelélessége optimális az összehasonlító elemzéshez.

 • Az eszköz fejlesztése során végzett nagyszámú elvégzett manuális teszt során a tesztelt mobil eszközök mind nagyon kis szóráson belül teljesítettek, és kiválóan együttműködtek a MERWIS OFD-vel.

 • Az maximális élességhez szükséges legjobb medián távolság biztosítása mellett, a MERWIS OFD mobil optikák fény beeresztési szögéhez is optimalizált.

 • A MERWIS OFD valamennyi okostelefon kamerájának beépített vakujával is kompatibilis.

 • A MERWIS OFD nem tartalmaz törékeny, vagy mechanikai hatásra érzékeny alkotóelemeket, így az eszköz élettartama korlátlan.

 • A MERWIS OFD biztonságosan használható, mivel kialakításának köszönhetően semmilyen formában nem képes sérteni a bőrt, illetve nem képes allergiás reakciók kiváltására sem

Felhasznált anyagok

 • A MERWIS OFD úttörő technológiával, 3D nyomtatással készül, mely technológia a hagyományos fröccsöntési technológiával szemben pontosabb és környezetkímélőbb is egyben.

Kompatibilitás

 • A MERWIS OFD valamennyi (hazai kereskedelmi forgalomban kapható) okostelefonnal kompatibilis.

Egysediség 

 • A modern gyártási technológia okán a MERWIS OFD színben és logózásban egyetlen kattintással testre szabható, így a MERWIS keretrendszert használó egészségügyi szolgáltatók saját brandjuket is meg tudják jeleníteni az eszközön igény esetén.

Ár

 • A MERWIS OFD listaára: 4.900 Ft + ÁFA

Megrendelés

Megrendelését kérjük, e-mailben küldje el a tunde.makai@nexcon.hu e-mail címre!